Te koop      Alanya / Avsallar       Project Victoria / Venus       Project Çamkon Residence       

Panorama Alanya

Alanya

Helemaal in het zuiden van Turkije ligt de toeristische badplaats Alanya. Men zegt dat koningin Cleopatra vroeger al naar deze stad kwam voor de helder blauwe zee en het uitstekende klimaat. Vandaag de dag is Alanya uitgegroeid tot de modainste badplaats van Turkije.

strand Alanya In Alanya zijn er talrijke winkels, gezellige restaurants en drinkgelegenheden. Overdag geniet je van de mooie witte stranden en 's nachts van het bruisende nachtleven. Alanya is groot en breed en ook buiten het stadscentrum vind je meerdere kleinere toeristische plekjes met winkels en uitgaansgelegenheden. Langs de kust rijden dolmusbusjes die u tegen een kleine vergoeding van uw accomodatie naar het centrum en weer terug brengen.

In Alanya kan er worden deelgenomen aan een aantal leuke excursies zoals een boottocht over een meer langs de Manavgat-watervallen of een jeepsafari. Bij sommige boottochten is het zelfs mogelijk om dolfijnen te spotten.

Tussen het Cleopatrastrand en het Ooststrand steekt een hoge rots omhoog. Bovenop deze rots staat een burcht uit de 13e eeuw, een Seldjoekse burcht. Deze bezienswaardigheid is één van de mooiste van de Turkse Rivièra. De burcht heeft ruim 150 torens en tussen de ommuring zijn resten van moskeeën, een kerk en een overdekte markt te vinden.

Avsallar

strand Avsallar Avsallar is een gemoedelijk badplaatsje aan de Turkse Rivièra waar op dit moment nog weinig wordt gebouwd in verhouding tot andere plaatsen in de buurt. Avsallar kent veel ongerepte natuur en heeft een adembenemende kuststrook met prachtige zandstranden die tot de beste van de Turkse Rivièra behoren, aangezien het fijn zand is en geleidelijk in zee afloopt. De badplaats blijft ook in de wintermaanden levendig, maar is niet gericht op grootschalig toerisme, zoals Alanya.

rivier Alara Avsallar heeft uitstekende transportfaciliteiten naar Alanya en Antalya, waar de luchthaven ligt, omdat de hoofdkustweg dwars door het centrum loopt. De Alara Rivier stroomt door Avsallar en op de oevers van de rivier staat één van Turkijes bestbewaarde Karavansarays: Alarahan, daterend uit de 13de eeuw.

In de zomer is er een shuttledienst die de verbinding met Alanya en de stranden verzekert.

Webdesign by Ellaweb   disclaimer